Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

Stínovému ministru vnitra Trikolory Bohbotovi nejspíš Civilní stráž nevyšla, nyní přichází s „centrem proti terorismu“

Za několik málo týdnů máme volby a svět virtuálna kromě trapných promo fotek partají, předvolebních kampaní a hloupých prohlášení politiků zahlcují komické výkřiky flastenců, shodou okolností kandidujících taktéž do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Za zdárný příklad by mohl sloužit samozvaný bezpečnostní odborník David Bohbot izraelského původu známý především z krajně pravicových a xenofobně zabarvených luhů a hájů.

Doslova v předvečer voleb 10. září 2021 přišel s nápadem na založení Centra pro výzkum a prevenci terorismu v České republice.

Za jeden jediný den se blíží magické dvacetileté datum teroristického útoku na Dvojčata, pokus o vytvoření domobrany s nešťastným názvem Civilní stráž nevyšel,

a tak přichází hra na něco nového, honosně pojmenovaného a z xenofoba potácejícího se kdysi kolem lžisociologa Hampla, tenkrát předsedy již dnes neexistujícího pokusu o český klon Alternativy pro Německo, se stane ředitel odborníků na boj a prevenci s terorismem. Všechno zní honosně, flastenci se tetelí blahem a konečně se Klausova partaj dávající na kandidátkách prostor nejrůznějším osůbkám dezinfo a xenofobní scény může tvářit jako ta, co to s bojem proti terorismu myslí vážně, protože nějaké povídání na partajní besedě před pár lety je něco jiného, než ředitelování v Centru, jehož existence možná stejně vezme za své v povolebním období. Trikolorácký stínový ministr vnitra David Bohbot je ředitelem a tím to prostě hasne. Navíc se tohle „dobrodružství“ dá využít na partajních akcích, kdy si flákanec Volný za pomoci nedomobrance Obrtela může hrát na „vojančení, pseudovojenské strašeníčko“, zatímco samotná Trikolora může Bohbota použít k něčemu podobnému, i když chybí khaki oděv dotvářející militantní dojem celé věci. 

Ale co…pamětníci si z besedování z roku 2016 odnesli něco málo poznámek o přežití teroristického útoku doplněné o xenofobní slovní hříčky, možná nedávno zaplakali nad debaklem založení domobrany, kterému měl pomoci Denis Novák v současnosti působící mimo jiné v uskupení založené, neonacistou Matějným a bývalým skinheadem Mošničkou,

tak nyní mohou začít internetové radovánky z virtuálního bojování proti terorismu, když za založením prý symbolicky stojí špičkoví specialisté boje proti terorismu z Izraele, bývalý ředitel Mossadu Dany Jatom nebo bývalý ředitel protiteroristické akademie Nir Regev, Co se skrývá za symbolickým postáváním, to je věc otázky…když je potřeba věc ze začátku po flastenecku pěkně uchopit zvučnými jmény, bývalými hodnostmi, na které před volbami nasedne kdejaký naivka. 

Poradní tým Miloše Zemana zaševelil médii žádostí o posílení ochrany českých hranic, tak kdy nasadit zvučný kalibr, že? Radilo se dříve na málo početně navštěvovaných besedách, nyní se bude tedy radit jakoby státu, kdy Facebookem nejspíš zazní nějaká pseudodoporučení, která ráda převezmou dezinformační a prokremelská média jako jsou Parlamentní listy, nebo Sputnik, jež si na povídačkách o terorismu a případných nápadech na uzavírání hranic před „krvežíznivými“ uprchlíky a migranty doslova smlsne jako na nějakém lahodném zákusku ke svačině. A o to jde nejspíš především. 

Tiskovkou v angličtině překládanou do češtiny to začalo a s bývalým šéfem Mosadu po Bohbotově levici jako zakladateli Centra a Bohbotem jako ředitelem Centra to končí…v éteru se pohybovaly sliby na další posezeníčko za půl roku, protože je přeci nad slunce jasné, že vojákovy kontakty po levici budou využity k lepšímu radění proti terorismu, který sice v Česku není, ale v povídačkách flastenců se teroristé objevují dnem i nocí, pokud zrovna nějaký další Balda vyhecovaný zlorétorikou extrémistů nepůjde a nevykolejí vlaky, aby všechno slabošsky hodil na muslimy, proti kterým Bohbot vyprávěl příběhů víc než dost. Na tiskovce se varuje před Tálibánem, uprchlíky z Afghanistánu a zazní také mimo jiné sliby na spolupráci s českými institucemi zabývajícími se otázkami terorismu.

Prozatím jsou zájemci „zásobeny“ příspěvky o tom, jak Bohbot navazuje přátelské styky například s bývalým členem Francouzské cizinecké legie Stanem Gazdikem známým údajně mezi pozorovateli extrémistické scény působením v krajně pravicovém, hábitařením políbeném Řádu strážců koruny a meče a Řádu národa dnes již zesnulého Josefa Zicklera. 

Důležitá je na Facebooku hra na aktivitu kurzů…zmínky o legiích, když už to působení v jednotkách armád EU není trestné a Regi Base také není k zahození. Denis Novák z Aliance kulatého stolu spoluzaložené neonacistou poděkuje a svět je hned o tisíc procent hezčím. Centrum založil bývalý ředitel kultovní tajné služby Mosadu, Bohbot je ředitelem Centra, tak co víc chtít, když s největší pravděpodobností dorazí na monitory zájemců další xenofobní bláboly na uprchlíky, islám a teroristy, zatímco se možná zapomene na to, že k terorismu mohou v Česku přivést třeba zfanatizované důchodce radikální a krajně pravicové politické subjekty, jako je například ta SPD

Reklama