Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

Policií zadržená Krulišová nenadchla lidi na demonstrace, ale domobrankyní prý byla

V noci z úterý na středu zadržela Národní centrála proti organizovanému zločinu pět lidí známých především z prokremelské scény, kdy někteří z nich se pohybovali v blízkosti prokremelské paramilitární skupinky Československých vojáků za mír v záloze, kteří měli pro separatisty cvičit a vysílat na východní Ukrajinu vojáky.

Mezi zadrženými byl podle informací iRozhlasu mimo jiné Ivan Kratochvíl – velitel Československých vojáků v záloze za mír známý především pořádáním branných dnů pro děti na základních školách na Ostravsku ve společnosti s Martinem Vengelem, pravoslavný duchovní Přemysl Ivan Hadrava snad milionkrát se zúčastňující akcí, na kterých se pohyboval děčínský poslanec Foldyna, nebo Andrea Krulišová, jejíž jméno mi v hlavě rezonuje celkem vtipnou příhodou, kdy jeden den vítězoslavně oznamuje, že se zúčastní ve dvě odpoledne srazu lízátkové revoluce poslance Volného u Karlínského kostela, zatímco následující den pláče nad tím, že nikdo nedorazil, a tak se lízátkové revoluční hnutí musí odročit na neurčito,

Zdroj: Facebook

Zdroj: Facebook

protože zájem není, a tak se flastenecké podporování flákance ze Sněmovny musí spokojit pouze a jen netovým lamentováním a hejty nad vším možným, s čím tuctový flastenec nesouhlasí a s čím nemá problém třeba dvaašedesátiletá žena, o které slovenský Denník N píše jako o té, co velí dobrovolníkům a posílá je bojovat na Donbas za Putina. Ve zkratce řečeno, je trojice jmenovaných podivnou skupinkou, která možná neskončí ve vazbě s trestním obviněním na krku, ale zároveň jmenovaní jsou krásnou ukázkou nahoty těch, co se nestydí a označují se za české vlastence, i když jimi nejsou ani omylem.

Zdroj: Facebook

Facebooková zeď Andrey Krulišové, neúspěšné kandidátky za Svobodné i Bloku proti islámu je tragikomickým počtením. Od covidpopíračských slovních hříček, podpory Lubomíra Volného zde naleznete samozřejmě prokremelský obsah i mnoho volně dostupných fotek z domobranářské aktivity, kdy mě neskonale pobavilo flastenecké vylepšování husitských praporů eskalující v pozměňování státní vlajky, se kterou si muži v letech konečně v předepsané výstroji připadají jako velcí bojovníci proti Západu, NATO i uprchlíkům zároveň.

Zdroj: Facebook

Hlavně být tvrdými neotřelými bojovníky v mužském kolektivu, ve sněhu pod stanem v khaki uniformě a nejrůznějšími výšivkami na ramenou…to se potom bojůvkaření provádí s grácií hodnou kecalovi z rudohnědých skupinek. Fotečky okrášlí profil na Facebooku a skupinky jinak uzavřené před veřejností jsou přístupné, protože jeden nikdy neví, kdy tě virtuální velení školitelů o nebezpečném chemtrails povolá do služby.

Zdroj: Facebook

Zkušené oko diváka extrémistické scény bleskurychle zbystří při pohledu na výšivku muže uprostřed. Jedná se o logo CSVG – Československé vlastenecké gardy tolikrát viditelné na khaki mundúrech ochrankářů krajně pravicových demonstrací, jako byla například ta z 28. 9. 2016 na Náměstí míru.

Zdroj: Facebook

Zdroj: Facebook

Inu, prapory vlají a z amatérských hračičků na domobranářství v noční Praze, tu tam přeměňující se na skupinku amatérských fotografů cizinců v nočním ruchu se stávají chvilkoví vojáčci připravující se kromě cvičení v tělocvičně na domobranářské aktivity, o které mezi flastenci nebývá převeliký zájem, pokud dotyční zjistí, kolik peněz musí investovat, aby se mohli počítat do řad chvilkových milovníků zalehávání migrantů kdesi na pomezí hraničních hvozdů. Nakonec stejně všechno skončí báchorkou o slovanských bratřích a neochotě pozdvihnout zbraň proti Rusům, když na tu demonstraci organizovanou Krulyšovou 17. listopadu 2019 přišli jenom tři lidé.

Zdroj: Facebook

Jak se zdá…mimofacebooková podpora Krulyšové moc nejde, proto se možná dotyčná angažuje na paramilitární scéně, kde je více nadějí, že někdo možná přijde a zahraje si na vojáčky, třeba se slovenskými bratry toužícími po ruské okupaci vlasti jako po tom nejlepším v životě. Nakonec stejně cvičení ani ne dvaceti – třiceti účastníků v khaki uniformách označíte jako „Stalingrad“,

Zdroj: Facebook

protože jedině tak si ti „šašci“ s kvérem a se sněhem v záhybech šatů připadají jako skuteční českoslovenští vojáci odolávající zlomoci a zlovůle neonacistů, za které považují NATO, Evropskou unii a vůbec všechny, kdo jsou proti vlhkým snům milovníků tanků s bílou čarou uprostřed.

Zadržení pětice ultranacionalistů vyvolalo mezi flastenci mírné pozdvižení. Pavel Matějka píše „Začali nás zavírat! Dnes prvních 5 🙁 . Kdo používá zdravý rozum a je proti NATO, je ter..ista. Ale nás neumlčí!

Zdroj: Facebook

Údajná konzulka mezinárodně neuznané Doněcké lidové republiky Nela Lisková na svém profilu facebookovým přátelům sděluje, že nebyla zprostředkovatelkou nikoho, kdo chtěl jet na Donbas bojovat,

Zdroj: Facebook

aby následně o několik hodin později nepřímo zadržené označila za agenty CIA a obvinila českou vládu z financování konfliktu v Donbasu.

Zdroj: Facebook

To je opravdu tragikomicky úsměvný příspěvek snad se v prvopočátku obávající z toho, aby u dveří nezaklepali policejní speciálové a Liskovou také nezadrželi, protože vězení není vůbec hezkým místem k životu. No co…stejně na těch internetech zazní „CIA prý poručila,Humáček nechtěl ale koryto mu nikdo jiný nedá„, tak kdo by si dělal hlavu s nějakými vyjadřováními, protože absolventi vysoké školy života stejně v záchvatu paniky pod fejkovým účtem vypotí uklidňující sebeujištění, že zadržení jsou mučedníky, a že jejich policejní zastaveníčko přiměje spolubojovníky k větší agresi „pro každé hnutí jsou „mučedníci“ přínosem. Zatýkání bude mít přesně opačný efekt než čekali„, pokud by tedy ten zbytek suity něčeho takového byl schopný. Zkrátka, svět extrémisty je světem podivným, a tak je možné, že ty internety zažijí ještě mnohé, než se hladiny řek uklidní a vybouří nad prokremelskými projevy po dvanácté odpolední, kdy bude jasné, zda se Rusko v diplomatické krizi zachová tak, či onak. 

Reklama