Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

Ouřeckému údajně do Donbasu pomohl Botka, když Kratochvílem zprvu nabízená pomoc skrze prostředníky Československých vojáků v záloze za mír selhala

Jak jsem psal v předchozím článku o Krulišové, Národní centrála proti organizovanému zločinu zadržela pět lidí známých především z prokremelské scény, kdy někteří z nich se pohybovali v blízkosti prokremelské paramilitární skupinky Československých vojáků v záloze za mír. Pětice byla zadržena pro podezření, že se tato skupinka ultranacionalistů fanaticky odmítajících NATO, Evropskou unii, migranty, menšiny a vůbec všechno, co netový kecal, obvykle Zemanův fanoušek, nesnáší, měla podílet na výcviku a vysílání bojovníků na východní Ukrajinu.

Mezi zadrženými byla v článku jmenovaná  a zároveň neschopná organizátorka ultranacionalistických demonstrací Andrea Krulišová následovaná pravoslavným knězem Přemyslem Ivanem Hadravou, Ivanem Kratochvílem a například také Milošem Ouřeckým, který měl být jedním z proputinovských bojovníků nakonec údajně přicházejících do separatisty okupovaných oblastí, aby zde „bojoval“ za zájmy čecháčky oblíbeného Ruska týraného krutovládou Vladimíra Putina.

Ouřeckého účast v bojůvkářských jednotkách nepřímo dokazuje například momentka s Botkou vlevo (samotný Ouřecký je zcela vpravo s kvérem v ruce a čapkou na hlavě), který ve jménu fanatismu přišel o svou nohu, aby posléze na sociálních sítích prosil na diskusní skupině prokremelské internetové televize Raptor TV Žarka Jovanoviče skrze svého přítele ideově nakloněné o příspěvky na léčbu, protože služba ve jménu Putinovy světovlády neznamená automaticky nejlepší zdravotní péči v případě potíží. O Botkově příběhu jsem se zmínil například v článku z 9. června 2020.

Inu, když jdete světem na jazyku s názorem „kam přišla Amerika, mrtvo. Já musím být za Rusko i kdybych nechtěl„, potom všechno nemusí skončit tak, jak jste si původně představovali. Příběh o „převelikém bojovníkovi, hrdinovi“ z Česka bojujícímu proti zlému Západu skončí třeba příběhem o prodavači sektorových kuchyní v jednom ze separatisty zabrané prodejně, protože fyzicky to v zákopech nezvládnete.

Ale dost bylo řečí o Botkovi, který by možná kvůli osobním sporům se samozvanou konzulkou Doněcké lidové republiky Nelou Liskovou nešel na pivo. Pojďme si něco málo říct o samotném Ouřeckém, jehož osud nejspíš někdy v na začátku roku 2018 podle informací Hlídacího psa končí  na separatisty ovládaném území.

Zdroj: https://hlidacipes.org/bojoval-na-donbasu-aby-v-cr-chystal-teroristicke-utoky-ted-je-zpet-a-s-foldynou-vita-nocni-vlky/?fbclid=IwAR3lhDjsZtW5c-A9-BJQdtZv3lwMSjE0XFTcFmmkjIRkyRxbxt1YFtVjM9c

Samotný příběh se sice před třemi lety přesouvá do Doněcka, nicméně ještě předtím se samotný Ouřecký 8. října 2017 zmiňuje ve veřejném příspěvku na své facebookové zdi o průšvihu, který se mu údajně stal při prvním pokusu o přechod na území ovládané prokremelskými separatisty. Příspěvek je to bezesporu zajímavý, protože v něm vystupují představitelé extrémistické paramilitární bojůvky Československých vojáků v záloze za mír, jehož členové a lidé pohybující se v okolí prokremelských ultranacionalistů před několika dny byli policisty zadrženi. Jen pro zajímavost, samotná Krulišová byla z vazby propuštěna na svobodu, zatímco na tři zbývající zadržené, mezi kterými je i Ouřecký, soud uvalil vazbu.

Příběh ochotné dušičky zapojit se do bojů na východě vznikl po vyslechnutí jedné z relací prokremelsky laděného internetového rádijka Svobodný vysílač, kde se samotný Kratochvíl jako velitel Československých vojáků v záloze za mír rozpovídal o tom, jak krásné a báječné je to v Doněcké lidové republice, kam také osobně zamířil na jednu z návštěv, s nimiž se ultranacionál v khaki oblečku nijak netajil.

Ve zkratce řečeno, Svobodný vysílač svým obsahem přispěl k radikalizaci jednoho z naivků, možná i podivínů, jemuž se líbí příměr indiánů směřovaný na osudy Rusů, příběhy o genocidě i radikálovy sny o tom, jak moc je Česká televize prohnilou a informuje špatně jako další mainstreamová média.

Zdroj: Facebook

Kratochvíl povídá, Ouřecký se na slova evidentně chytá jako rybička na udici a pochvaluje si možná, jak ten šéf proputinovských radikálů b Česku vykládá a hraje svými slovy na city posluchačů obecně ochotných ve jménu podivného snu o vlastenectví udělat téměř cokoli, tedy třeba účast v bojích, protože fotky na internetech se zbraní v ruce jsou tak sexy a působí akčně, odhodlaně, i když nakonec všechno může, jako v případě Botky, skončit osobní katastrofou, ztrátou jednou z končetin.

Budoucí „bojovník“ z Doněcka ve svém tři roky starém a dosti sáhodlouhém facebookovém příspěvku nadále pokračuje a říká, že Kratochvíla kontaktoval a sdělil mu, že se chce do Donbasu podívat a podle svých sil je ochotný třeba pomoci donbaským separatistům…Kratochvíl mohl třeba odmítnout, ale místo toho Ouřeckému nabídl, že ho dostane do oblasti skrze spolupracovníky extrémistické organizace Československých vojáků v záloze za mír. Pokud je to pravda, potom tady máme nakrásno příběh o tom, jak prokremelští navazují vztahy se separatisty, kteří posléze mohou v rozporu se zákonem zprostředkovat zájemcům přesun do oblastí ukradených Putinovým krvelačným režimem.

Zdroj: Facebook

Je tou, ve facebookovém příspěvku slabou a neschopnou spojkou Milan Soukup, známý to kecal z nejrůznějších ultranacionálních skupinek? Přispíváte, příspěvky hrotíte nálady, zatímco v telefonu máte několik telefonních čísel, které v časech nouze použijete, aby se dělo něco podpultového…třeba setkání , rozhovor s dalším ozbrojeným služebníčkem v okupovaných oblastech, jako je Alois Polák, který ale také údajně odmítá pomoci…až se najdou další dva nejmenovaní ochotní Češi…nejspíš další dvě známé osůbky bojující na separatisty ovládaném území…pravděpodobně se jedná o Botku, jak se dozvíme v článku o několik řádků níže.

Extrémista se podle svých slov na vytoužené místečko ovládané separatisty dostal, ovšem po měsíci pobytu se zřejmě rozčílil, když si poslechl Polákovy řeči na Svobodném vysílači, který Ouřeckému vnukl do hlavy nápad kontaktovat Kratochvíla.

Zdroj: Facebook

Zatímco Ouřeckého příspěvek hovoří o kontaktech Československých vojáků v záloze za mír ochotných zprostředkovat cestu do oblastí ovládaných prokremelskými separatisty, neméně zajímavé jsou komentáře, které se pod příspěvkem seběhly. Ozval se i další z pětice v současnosti zadržených a současně také jeden z trojice, na které byla soudem uvalena vazba, pravoslavný kněz Přemysl Ivan Hadrava, který dává zcela jasně najevo, že je seznámen s událostmi, když ví, co Ouřecký udělal, neudělal…dále je řeč o dohodách s osobou s iniciály IK, které nebyly dodrženy, takže tím nepřímo vychází najevo, že nějaká dohoda uvnitř Československých vojáků v záloze za mír a lidmi napojenými na separatisty byla uzavřena, někdy nedodržována. Zároveň Hadrava přiznává, že Kratochvíl Ouřeckého do oblasti vzal, aby se Ouřecký seznámil se situací přímo v místě dění.

Zdroj: Facebook

To jsou velmi zajímavé informace ukazující, že činnost policie byla důvodná a všichni vazebně zadržení určitě velmi dobře vědí, proč jsou za mřížemi a proč je nad nimi policejní vyšetřování. K celé debatě se vyjádřil taktéž samotný Botka, který přiznává, že poté, co se Polák na Ouřeckého vykašlal, byl to on, kdo Ouřeckému dopomohl na separatisty okupované části Ukrajiny.

Zdroj: Facebook

Botka také ve svém komentáři jednomu z diskutérů pod příspěvkem říká, že Ouřecký na okupovaném území působil v trikotu separatistů jako řidič jezdící s mediky pro zraněné. Bylo by neskonale zajímavé zjistit, jestli se „bojovníček“ účastnil také ostrých bojů se „sapíkem“, s nímž je zvěčněn na fotografii ze začátku mého článku. Ale i tak je Ouřeckého účast v jednotkách jiné armády trestná z pohledu zákona a trest si i tak bezpochyby zaslouží.

Reklama