Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

V Kapitolu zastřelená Babbittová milovala Trumpa, konspirace, dokonce i ty antisemitské o pedofilní kabale

I když se ve valné většině zabývám českou, částečně slovenskou extrémistickou a xenofobní scénou, nedá mi to a musím napsat pár řádků k událostem minulých dnů ve Spojených státech amerických, kde jednou z obětí  během útoku Trumpových fanoušků na Kapitol byla pětatřicetiletá Ashli Babbittová, která byla policistou v civilu 6. ledna 2021 postřelena poté, co vyšplhala k rozbitému oknu v budově Kapitolu.

Po zásahu, údajně do krku, Babbittová upadla na zem, kde se ji marně snažili zachránit uniformovaní policisté. Média zabitou ženu popisovala jako vlastenku, vojenskou veteránku, ovšem téměř žádná média se nezabývala aktivitami postřelené na sociálních sítích…o koho ve skutečnosti jde a jak se vůbec ještě mladá žena dokázala lidově řečeno natolik „zmagořit“, aby se přidala k davu milovníků konspirací útočících na budovu, kterou nepokořil ani teroristický útok ze září 2011.

Na webu Bellingcat se objevil docela zajímavý článek, který se pokoušel zmapovat aktivity Babbittové na sociálních sítích až do okamžiku, než se tato ženština ocitla v budově americké státnosti, kde svou vinou přišla o život. Informace v tomto článku obsažené slouží jako faktografický podklad pro tento můj článek. Možná bych měl nejprve vysvětlit, proč se vůbec tímto případem zabývám. Zajímavé na celé věci je především ideový přerod Babbittové z podporovatelky afroamerického prezidenta Obamy na vášnivou  fanynku konspiračních teorií podporující Trumpa s jeho lžemi o podvodných volbách a ukradené Americe.

Síť konspiračních kanálů na sociálních sítích dokáže být velmi nebezpečnou, pokud informacím typu jedna babka povídala uvěříte a začnete mít pocit, že nepravdivé zprávy říkají přesně to, co si myslíte a ostatní se bojí zvěstovanou pravdu zveřejnit, protože média jsou ovlivňována vládci Nového světového řádu nepouštějících pravdu mezi obyčejné lidi.

Předtím, než došlo k osudnému a zároveň ostudnému 6. lednu 2021, kdy dav uposlechl Trumpovu ponoukání a zahájil útok na Kapitol, na sociálních sítích týdny předtím probíhala čilá diskuse mezi Trumpovými fanoušky souhrnně označovanými jako MAGA(Make America Great Again), vyznavači neprokázaných a volně propojených konspiračních krajně pravicových teorií sama sebe označujících se jako QAnon a dalšími skupinami dnem i nocí vyprávějících a především snících o radikálním protestu ve Washingtonu v den, kdy by zákonodárci měli v Kapitolu potvrdit oficiálně výsledky voleb, a tedy Joe Biden by měl být oficiálně označený za toho, kdo bude dalším prezidentem Spojených států amerických.

V USA se stalo přesně to, po čem sní česká dezinformační a extrémistická scéna. Se záběry na řádění v Kapitolu jsem si vzpomněl doslova s rychlostí blesku na to, jak v radikálních skupinách ještě před několika lety prokremelští ultranacionalisté přemýšleli a zároveň tak trošku plánovali udělat lidově řečeno bordel v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky, ale vůbec se jim to nepovedlo a se zlou se potázali s ještě velkou ostudou na kabátě. protože ochotných oveček v reálu bylo jen velmi málo a z celého snažení zbyly jen pletky s policií, trapné výkřiky z galerie a ještě trapnější debata na sociálních sítích. Není proto divu, že dění v USA tyto existence sledují, žijí si svůj virtuální sen o lidovém rudohnědém povstání a tu a tam utrousí cosi o tom, jak ti usvědčení z raubířství a ničení federálního majetku v Kapitolu nebyli Trumpovými fanoušky, ale nastrčenými antifáky, nebo v případě Kobzova názoru se jednalo o nějaké zifčáky, tajné agenty pokoušející se snad na poslední okamžik znevěrohodnit Trumpa s jeho fans základnou, kterou Ivanka Trumpová označila za patrioty, aby následně svůj tweet smazala po vlně rozsáhlé kritiky.

Zatímco se čecháčkové ujíždějící na konspiracích, pokoušejí zuby nehty o vylhané očištění Trumpových nadšenců, Bellingcat zcela správně prochází veřejně dostupnými aktivitami Babbittové na nejrůznějších platformách sociálních sítí, kde doslova jako pěst na oko svítí tweet dotyčné z listopadu 2018, kdy Babbittová na dotaz, zda lidé podpořili Obamu stejně jako Trumpa, odpovídá: „Do prdele, udělala jsem to…byl to náš prezident…miluju Ameriku…myslím, že Obama udělal skvělé věci…v době, kdy jsme ho potřebovali. Hlasovala jsem pro něj!…a hlasovala jsem pro Trumpa. Nemohla bych hlasovat pro Hillary.

Zdroj: Twitter

To je vskutku zajímavé…kdyby nebylo konspiračních teorií o Hillary Clintonové kandidující tenkrát jako soupeř Trumpa v prezidentských volbách…a kdyby samotný Trump nerozšiřoval nenávist vůči Clintonové, možná by samotná Babbittová nehlasovala pro Trumpa v prezidentských volbách, když se podle informací Bellingcatu ve stejný okamžik považovala za velmi striktní libertariánku dávající najevo ve svých příspěvcích náklonnost senátorům McCainovi, Candace Owensovi, nebo Randu Paulovi.

Nicméně i přesto se do roku 2019 ve twitterových příspěvcích Babbittové objevují stále a stále více nesmysly populistického i konspiračního charakteru, kdy není nouze o povídačky o globálních elitách, zlořádnosti Hollywoodu i spoustu videí populisticky a mnohdy dezinformačně laděné americké televize Fox News, ze které samotný Trump čerpal mnoho lží, polopravd i kampaní vůči minoritám, jimiž krmil své fanoušky, zejména jejich nenávist ke všemu, co by ultranacionalista zarytě měl nenávidět až do morků kostí.

Před čtyřmi lety to všechno začíná virtuálním přihlášením se k boji proti zlé bankovní globalistické lobby, až to všechno vyvrcholí nechvalným způsobem v tratolišti vlastní krve za boj, který zneužil jednu fanynku konspirací s vírou v globalistická spolčení, jak říká příspěvek z konce září 2019, kdy Babbittová odpovídá na tweet dnes již Twitterem zrušeného účtu…řeč byla nejspíš o Trumpovi, kterého před několika dny zastřelená žena nejspíš považovala za bojovníka proti globalistům, Hollywoodu i elitám…

Plni lží, nenávisti, pohádkových přesvědčení o celosvětovém spolčení, kterému dokáže čelit jenom Trump se následně dopouštíte osudných chyb, které vás mohou stát život a samotný Trump jen mávne rukou, nejprve vzkáže raubířům, že je miluje, aby posléze ty stejné vyzval k návratu domů, protože v mysli konspirátorů zaprodávajících své lidství ve jménu fiktivní verze nenávistného národa jsou osudy jednotlivců pouze postradatelnými údaji nehodnými hlubšího zájmu. Trump má v mysli těchto existencí Ameriku, její srdce a miliony těch, co jsou ochotni následovat svůj vzor všude tam, kam poručí.

Sdílíte jednu pitomost za druhou, až zhruba dva měsíce po příspěvku z 29. září 2019 ještě přitvrdíte v konspiracích a začnete tvrdit, že se média s elitami zapojují do obchodování s lidmi. Ještě zatím nejsou památky po krajně pravicových teoriích QAnon, ale prostor dostávají pohádky z ranku tzv. pizzagate spatřující světlo světa v průběhu prezidentské kampaně roku 2016, kdy slovy Wikipedie „30. října 2016, účet na Twitteru zveřejňující materiál bílých supremacistů, který tvrdil, že je veden newyorským právníkem, falešně prohlásil, že newyorská policie (NYPD) objevila e-maily Anthonyho Weinera při prohledávání pedofilního kruhu spojeného s členy Demokratické strany (USA). Během října a listopadu 2016 zveřejňoval WikiLeaks e-maily Johna Podesta. Zastánci teorie četli e-maily a tvrdili, že obsahují kódová slova pro pedofilii a obchodování s lidmi. Zastánci teorie také tvrdili, že pizzerie Comet Ping Pong bylo místem dění satanistických rituálů zneužívání. Příběh byl později zveřejněn na falešných zpravodajských webech, počínaje Your News Wire, který citoval příspěvek 4chan z dřívějšího roku. Článek Your News Wire byl následně rozšířen webovými stránkami podporujícími Donalda Trumpa.“, odkud se nejspíš s touto vyvrácenou a totálně stupidní kauzou seznámila samotná Ashli Babbittová.

Tak si říkám, kdo je nemocným člověkem…je to ten, kdo věří v pravdivost takových snad milionkrát vyvrácených nesmyslů? Českého důchodce-teroristu Baldu  k teroristickému činu dovedla nenávistná rétorika Okamurovy SPD prokládaná taktéž nejrůznějšími konspiračními teoriemi, ideově nepříliš vzdálenými těm, ke kterým vzhlížela samotná Babbittová. Od pohádek o satanisticko-oedofilním spolčení ke konspiracím krajní pravice skutečně není příliš daleko. To přicupitání ke krajně pravicovým pohádkám netrvalo příliš dlouho…v únoru roku 2020 Babbittová zveřejňuje na Twitteru podle informací Belingcatu první příspěvek s tématikou QAnon, ve které se zcela jistě najde nejeden antisemita, protože kabala je v těchto teoriích tou špatnou, před kterou má ochránit samotný Donald Trump.

Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/QAnon

Tolik zkratek vedoucích do totální stupidity, snad aby si podivíni připadali více vlastenecky, když ty vlaječky tak nádherně ve tweetech působí…objevuje se sice slovíčko „freedom“, svoboda, ale tahle svoboda má svou úchylnou podstatu zaručující svobodu pouze těm určeným, nenacházejícím se na černém seznamu ultranacionalistů naivně se domnívajících, že právě jejich nenávist ke všem odlišným není ničím jiným, než patriotismem.

Nadšení pro krajně pravicová témata roste…příspěvky o QAnon se nejspíš objevovaly na monitoru Babbittové stále víc a víc, až se v březnu 2020 poprvé ve tweetech objevuje kvéčko jako přihlášení se ke stupiditám o satanistických pedofilech a kabale doznává reálných rozměrů.

Dej k antisemitově nenávisti několik vlaječek státu, ke kterému si myslíš, že cítíš neskutečnou lásku a budeš si připadat jako opravdový vlastenec, přestože se o vlastenectví, chcete-li patriotismus nejedná ani omylem. Donald Trump musí být určitě hrdý na takové fanoušky…QAnon nezpochybnil, ale také se od těchto stupidních teorií nedistancoval…tím posiluje nadšení konspirátorů, kteří jsou neskutečně rádi, když mohou světu zvěstovat varování před něčím, co ve skutečnosti neexistuje…hlavně, že láska k Trumpovi roste, podobně jako s ní stoupá do nebeských výšin slasti přesvědčení o tom, jak ty výsledky voleb jsou zmanipulované, Trump zvítězil, zatímco mu vítězství podvodně kradou média, demokraté s Bidenem.

1. ledna 2021 Babbittová na svém twitterovém účtu napsala: „6. ledna budu ve Washingtonu DC. Bůh žehnej Americe a WWG1WGA

S písmenky WWG1WGA“ se milovnice dezinformací hlásí opět k teoriím QAnon poprvé v březnu 2020, po mnohokrát první lednový den roku 2021, který se bohužel pro Babbittovou stane rokem posledním. Zkratka „WWG1WGA“ se objevuje, jak již bylo řečeno u příspěvků praštěných teorií QAnon. Poprvé byla k vidění v průběhu roku 2018 ve zpravodajství BBC, kdy ji někteří demonstranti v USA měli napsanou na transparentech. „WWG1WGA“  v angličtině znamená „WHERE WE GO ONE WE GO ALL“

5. ledna, den před postřelením, Babbittová na twitteru už bez přihlášení se k antisemitským teoriím píše: „Nic nás nezastaví … mohou to zkoušet a zkoušet a zkoušet, ale bouře je tady a sestupuje k Washingtonu DC za méně než 24 hodin …. tma se změní na světlo„.

Babbittová si poslechla Trumpův nabádající projev…pak nadšená z davu se přidala k útočníkům na Kapitol, což se dotyčné ženě stalo osudné. Kdyby Ashli Babbittová nebyla políbena světem odporných dezinformací, košilatých a antisemitských teorií, mohla dnes žít, protože by se pravděpodobně nezapojila do násilností ve Washingtonu DC, kam přiletěla až z opačné strany Spojených států amerických, z dalekého San Diega. Pokus o oživování nezabral, radikálové z davu vytahují z kapes, batohů mobily a umírající Babbittovou si natáčejí a sdílí její konec na sociálních sítích. To je poněkud smutný konec jednoho lidského života.

Dezinformace mohou zabíjet, pokud se dáte na stranu násilných a nenávistných dezinformátorů ochotných chovat se protizákonně, pokud samozvaný vůdce dezinformátorů poručí.

Reklama