Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

Se samozvaným biskupem Timotejem covidkonspirátoři vypadají skutečně jako sekta

Se samozvaným biskupem, jehož patriarchát v rámci nějaké registrované a někým uznané církve ani neexistuje, skutečně covidkonspirátoři, dezinformátoři a vůbec milovníci nejrůznějších, z prstu vycucaných teorií vypadají jako skupinka trapných sektářů pokoušejících se o znásilnění náboženství k posvěcení radikálních, naprosto zcestných názorů, kterým zatleská leda tak účastník demonstrace ujíždějící na příbězích o chemtrails a antisemitských pohádkách o světovém řádu, jemuž má očkování, pandemie covidu posloužit k vyhubení lidstva.

12. prosince 2020 před jedním z brněnských divadel proběhla demonstrace organizovaná prokremelskými aktivisty a lidmi známými z dezinformační scény. Kromě nadávek na mnohdy pošahané a právem vysmívané vládní nařízení nechyběla množstevně přehnaná sada konspiračních teorií o očkování, covidu a světovém řádu, až se člověk při pozorování toho všeho musel chtě nechtě štípnout do ruky, aby se ujistil, že tohle všechno je jenom nějaký perverzní sen po bujarém večírku alkoholických opojení.

Jedním z pozvaných hostů nebyl nikdo jiný, než samozvaný biskup Timotej, jehož přítomnost si podle uvaděče akce veřejnost zprávičkami na sociálních sítích doslova vydupala.

Umělohmotný prelát v sutaně a slovenštinou na jazyku pochází z obskurní sekty Byzantského katolického patriarchátu, která exkomunikovala hned několik papežů včetně Jana Pavla II. Církev zase na oplátku exkomunikovala zakladatele sekty Antonína Eliáše Dohnala, který v roce 1991 po téměř dvou desetiletích ve službách římskokatolické církve přestoupil k řeckokatolické církvi, do řehole tzv. basiliánů, kde zmiňovaný muž vidí satana ukrytého v hudbě, technu, v homosexualitě, ve věštění z karet, hypnóze a mnoha dalších věcech, na které si průměrný ultranacionál dokáže vzpomenout. NATO s Evropskou unií jsou pro tohoto sektáře satanskými vládci světa, proti kterým je třeba bojovat. Dohnalovi se u basiliánů dařilo. Získával lidi, inspiroval je pro své radikální vidění světa, kde satan hraje na kytaru a bruselský spolek je jeho pedofilním hnízdem.

Dohnal se svými věrnými působil v Polsku, na Slovensku, dokonce i v Česku…možná také snil o reformaci řeckokatolické církve, tedy až do doby, než se v roce 2003 nejvyšším představeným v Česku stal Hučko. V tento okamžik je Dohnal vyslán na východ, na Ukrajinu, kde se následně ještě více zradikalizoval a začal vyhlašovat klatby na papeže a další představitele církve, až jí samotné došla trpělivost poté, co se Dohnal roku 2008 bez vědomí církevních autorit nechal vysvětit na biskupa a byl z církve exkomunikován.

Na vyhnání z církve Dohnal a jeho blízcí zareagovali v roce 2009 založením vlastní, Ukrajinské pravověrné řecko-katolické církve, která je později přejmenována na Byzantský katolický patriarchát, v jehož čele od roku 2011 stojí dva samozvaní arcibiskupové Dohnal jako Eliáš a Vasyl Hityuk jako Markian doprovázený opět samozvanými biskupy – sekretáři Timotejen, občanským jménem Patrik Sojka, Metodějem – občanským jménem Richard Špiřík, Samuelem – občanským jménem Robert Oberhauser a Bazilem – občanským příjmením Kolodi. Na Ukrajině Dohnalovým sektářům říkali „Černé bratrstvo“, nebo jen sekta Dohnal.

Když na podzim roku 2013 v Kyjevě vypukly protesty proti prezidentovi Viktoru Janukovyčovi, Dohnalova sekta byla proti sbližování Ukrajiny s Evropskou unií, útočila slovně na účastníky Majdanu a dokonce psala dopis Putinovi a běloruskému diktátorovi, aby na Ukrajinu poslali svá vojska. Ukrajinské úřady na základě toho všeho došly k názoru, že Dohnalovi sektáři šíří ruskou propagandu, objevily se dokonce i zvěsti, že jsou dotyční náboženští fanatici placeni ruskou tajnou službou FSB, protože skutečně existovaly nejasnosti o financování sektářů, které úřady podezřívaly z podpory prokremelských separatistů. Nakonec Dohnalovo a tím i Metodějovo a Timotejovo ukrajinské dobrodružství s vlastní sektou skončilo razií ukrajinské rozvědky SBU, při níž byli zadrženi čelní představitele sekty, které následně na Slovensko ukrajinské úřady deportovaly, vyslovily jim zákaz vstupu na Ukrajinu a zakázaly v této zemi taktéž Dohnalovu sektu, která tím pádem změnila místo své činnosti.

To jen tak pro dokreslení představy, o koho v osobě samozvaného biskupa Timoteje jde. Českým xenofobům a ultranacionalistům je tento muž známý například z vysílání obývákového rádijka Vladimíra Kapala, v jehož relacích byl mnohokrát pozvaný jako host. V říjnu roku 2019 dokonce Timotej na srazu Svobodného rádia označil papeže Františka za zlo, Jidášovu zradu, kolaborantem islamizace i uzákonění hříchu, čímž nepochybně přispěl na skvělé náladě přítomných hltajících dezinformace jednu za druhou.

Timotej je vskutku kvalitní matroš na demonstraci koronakonspirátorů, dezinformátorů hrajících si před brněnským divadlem na odpůrce Babišovy vlády, vládních proticovidových opatření. Timotej přináší lži na zlatém podnose…a to se počítá především. Třináctiminutový Timotejův projev  je doslova čistou ukázkou fanatismu, ochotného za bílého dne vykládat pohádky, ze kterých by měl Pinocchio nečkonečně velký dřevěný nos.

Na brněnském shromáždění bylo určitě hodně moc lidí ochotných položit život za vlast, národ a konspirace…jak jen někoho mohlo napadnout něco jiného, když vzduchem létají hospodskou atmosféru připomínající výkřiky, zejména mužské části publika. Ježíš dal Timotejovi prý nový život, protože ďábel je i za vakcinací, která chce zabít miliardu lidí. Následují manipulativní dotazy, v jejichž blízkosti cupitají lží o tom, že vakcínách jsou toxické látky, nějaké RNA vytvářející z lidí mutanty. K mání nebiskupových povídaček jsou i zvěsti o 5G, aby následně do toho všeho byl zatažen Bůh jako ten, kdo ani tu vakcínu nechce, jako kdyby se lhář i náboženský fanatik toho Nejvyššího kdy ptal.

Vyléčení v mysli dezinformátorů neexistují, protože neexistuje žádný lék…v pozadí je slyšet souhlasný výkřik dezinformátora Šmuka…nechybí strašením Slovenskem, kde prý bez papíru o očkování se lidé nedostali na některá místa, vakcinace je v Timotejových lžích nástrojem genocidy…přichází čas na srovnávání se sezónní chřipkou a nechybí lži o únorovém spuštění restartu na ekonomickém fóru v Davosu, podle kterého nikdo nebude moci žít dál tak, jak je zvyklý. Kdyby vylhanost nadnášela, bylo by na brněnské části před divadlem nebe plné vznášejících se podivných vzducholodí.

Ono není na škodu zhlédnout takovou trapnou, doslova pitomou podívanou, protože si člověk okamžitě uvědomí, jak ohavnou, doslova bláznivě obskurní dokáže být shromáždění covidkonspirátorů, kterým je šumák, kdo k nim promlouvá. Hlavně, že zazní přesně to, po čem fobikovo srdíčko touží.

Reklama