Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

Prokremelský aktivista Aleš Kejval ze svého bytu prodává „léčiva na covid“

Aleš Kejval je prokremelským aktivistou, jehož jméno si vybavuji při vzpomínkách na demonstraci z července minulého roku, kdy tento muž lákal zájemce o demošku na ruskou zmrzlinu zdarma, zatímco se celé akce zúčastnila sotva tak dvacítka ochotných postávat s vlaječkou Ruské federace při Kejvalově chvále Putina i jeho zlořádného režimu. Co na tom, že oživlé věšáky na prapor s nápisem „Rossija“ jsou známí zejména na sociálních sítích antisemitismem ovoněnými hláškami, když nyní během projevů musí dát třeba takový Richard Štark najevo proruské sympatie před svými totálně pošahanými úvahami o „kabbalisticko-sionistickém židovstvu“.

Vašíček s Kejvalem si tenkrát dokonale rozuměli a postarší pán v červeném trikotu byl koneckonců rád, že se na akcích, na kterých vystupuje, nachází více jak pět lidí. Zmínka o události s láskou vzpomínající na Putinovu náruč prosvištěla prokremelskými médii, netoví revolucionáři Kejvalovi děkovali za odvahu, a tak si muž v letech s podivnými názory na svět mohl v myšlenkách plánovat další akce, aby už konečně Kreml stoprocentně věděl, že i uprostřed Evropy má Putin ideové spojence ochotné nejrůznějšími nadávkami pošlapat památku komunisty zavražděné Milady Horákové.

Možná si někteří z vás vzpomenou na Kejvalovu taškařici, tedy další veřejné zviditelnění mezi absolventy vysoké školy života z konce srpna roku 2020, kdy se tento človíček pokoušel o další demonstraci poté, co hrdinsky přemaloval tančík na řeporyjském památníku. Ve skrytu duše doufal, že svým činem osloví facebookové kecaly, zatímco na demonstraci zůstal sám, jediný, následně doplněný o Romancovou s Hassanem a jednu paní, která snad měla opět přítomným rozdávat zmrzlinku.

Podívaná to byla vskutku velice úsměvná. Ani ti virtuální vítači Nočních vlků s těmi ochotnými fyzicky potřepat rukou Putinovy motocyklistické klaky neprojevili sebemenší zájem, přestože dotyční na Facebooku radostně hýkali nad přebarveným tančíkem flastenci nenáviděného památníku vlasovců. Inu, virtuálno klábosí…realita zůstává o něčem jiném. Ale dost bylo vzpomínek na rok staré události. Mezi tím vším až do dnešních dnů přišel covid a spolu s ním se prokremelští částečně, nebo někteří úplně „přeprogramovali“ na covid dezinformátory a vykladače konspiračních příběhů, za které by se nemusela stydět ani vypravěčka pohádek na dobrou noc.

Zkrátka, Kreml potřebuje pohanit západní vakcíny, aby vynikla ta ruská, a tak je na těch internetech k vidění nejrůznější balast konspirátorů od povídaček o tom, jak je ve vakcínách plod zemřelých nemluvňat, až po to, jak ty vakcíny mění genetiku a dodávají do organismu čip ovládající mysl našince.

Aleš Kejval jako prokremelsky naladěný človíček z internetu také neodolal mámení, a tak na jeho facebookových příspěvcích spatříte nejrůznější úsměvná tvrzení, nad kterými soudně přemýšlející člověk nevěřícně kroutí hlavou. Třeba 10. února 2021 je k vidění příspěvek o tom, proč by se neměly očkovat děti,

zatímco ty další „nabízejí“ návštěvníkům nejrůznější preparáty na „léčbu covidu“. Možná si Aleš Kejval střihnul nějakou tu lidovou školu farmacie, lékařství, nebo šarlatánství, když návštěvníkům profilu říká, co je dobré na léčbu nemoci, jež si například v Česku vyžádala více jak 21 000 obětí. Jednou je skvělou látkou oxid dusnatý,

jindy je to Groniprosin, který si, světe div se, jako ten předchozí preparát, může člověk zakoupit na webu zdraviodslovanu. online, jehož provozovatelem je obchodní společnost KEJVAL Corporation – CZ založená 12. října 2018 jednatelem Alešem Kejvalem a společníkem v ženském provedení Jevgenií Adrejevovou.

Mezi činnosti KEJVAL Corporation – CZ patří podle obchodního rejstříku výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona. Ještě nedávno visel na internetu inzerát na lesní dělníky a pomocné pracovníky v lesnictví, zatímco v současnosti v kolonce kontaktů figuruje na webu zabývajícím se prodejem vitamínů, léčiv a doplňků stravy výše zmiňovaná obchodní společnost . To je přinejmenším zajímavé. Na webovce zdraviodslovanu.online kromě nabídky v článku již zmíněných preparátů naleznete také články odkazující na tvrzení covid konspirátorů, jako je třeba Shukhrat KHALILOV, který v minulosti například tvrdil, že pitím česnekového džusu/vody dokážete vyhrát nad covidem, což je totální nesmysl, protože neexistují žádné důkazy o tom, že by česnek a pití šťávy, vody z něj vyrobené mělo přispívat k ničení covidu v lidském organismu.

Ostatně právě tato šarlatánská a naprosto nepravdivá informace o léčbě covidu česnekem se objevuje na webu zdraviodslovanu.online. Dvě, až tři skleničky česneku opravdu nikoho covidu nezbaví. Jinými slovy prokremelský dezinformátor, konspirátor Aleš Kejval nabízí na webové stránce zabývající se mimo jiné prodejem léčiv dezinformační obsah uvádějící čtenáře v omyl, když vykládá pohádky o zázračné síle česneku, které by šmahem ruky ze stolu smázl i začátečník na lékařské fakultě.

Ale absolventi vysoké školy života tomu všemu bleskurychle uvěří, protože podobných blábolů se na netu, sociálních sítích a dokonce i v řetězových e-mailech objevují kvanta. Kvůli nim někteří konspirátoři neváhali a pohladili štěstěnu skrze zprostředkování flastenci zidealizovanými léčivy na covid. Poskytnou svou osobu ke koupi v polské lékárně, nebo přinejmenším za účelem zviditelnění se alespoň poradí, jak v Polsku, případně na internetu zakoupit skrze dopravce DPD to, po čem zájemcovo srdce zatouží.

Na webu zdraviodslovanu.online v sekci blogů v současnosti, tedy k 15. 3. 2021 naleznete celkem čtyři články. Jeden se lží Khalilova o léčbě covidu česnekem a další dva o Groprinosinu a jeden o oxidu dusnatém. Čecháček jejich přečtením musí doslova radostí zaplesat. Ale i tak se najdou někteří, co s Kejvalovou nabídkou, respektive s dodáním zakoupených léčiv nejsou příliš spokojeni, jak dokazuje níže uvedená veřejně dostupná konverzace.

Kolik údajných léků na covid a dalších preparátů od Kejvala a jeho obchodní společnice lidé skutečně zakoupí? Sám Kejval v komentáři uvádí, že denně dostává 200 objednávek a 600 e-mailů…prý není proto možné odpovědět na každou zprávu. Představa, že na osamělého prokremelského aktivistu ulehá celé Československo je docela zábavná a neskutečně úsměvná.

Dvě brigádnice balí v Kejvalově bytě zakázky…prý stovku denně…bylo by neskutečně zajímavé zjistit, jak se na takový podomní prodej dívá zákon, jestli je to možné léčiva jen tak nabízet z krabice z domova, nebo nikoli…

Ono je docela zábavné představit si někoho, jak v současnosti nemá mobil a přes pevnou linku není schopen odbavit všechny objednávky, až po sedmdesáti hovorech se rozhodnete pro pořízení mobilu…pravděpodobně toho „zápaďáckého“, když ruská verze neexistuje…ostatně i ten e-mailový kontakt na americký gmail u prokremelského aktivisty je dojemně zábavný.

Reklama