Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

Podvodník Lukáš Kohout je na webu TOP 09 uvedený jako jeden z podporovatelů

Stíhaný a zejména odsouzený podvodník Lukáš Kohout známý veřejnosti hlavně svými cestami vládními letadly do exotických destinací za státní peníze se kromě podvodů a hrátek na Kavanova asistenta v minulosti účastnil komunistických demonstrací, během nichž vyvolával podle médií konflikty s demonstranty i s policisty, zatímco nyní i s máslem na hlavě v podobě účasti na protiromských demonstracích ve Šluknovském výběžku figuruje na webu Top 09 jako topácký podporovatel.

Až to na první pohled vypadá, jako kdyby se podivín z vězení, opouštějící jeho brány teprve koncem února tohoto roku, připravoval na politickou kariéru v listopadových volbách v trikotu TOP 09, kdy podporovatelská etuda případného čekatele na členství může představovat další krůčky pro politickou kariéru, pokud regionální buňka strany přijme případnou Kohoutovu žádost čekatele na členství bez toho, aniž by se zajímala o minulost žadatele.

Vůbec není jisté, jestli žadatelé, nebo snad i samotní podporovatelé strany procházejí nějakou lustrací zabraňující ušpinění strany extrémisty, nebo podvodnými vykuky s podivnou minulostí známou sice před nějakými šesti lety, ale zároveň zapomenutou v současnosti a tudíž veřejností lehce opomíjenou, nevědomou a neznalou Kohoutových eskapád bratru za několik milionů korun, které ve výsledku soudniček nakonec z velké části zůstaly na bedrech daňových poplatníků, jako kdyby oni mohli za to, že si nějaký mladík za státní peníze jako falešný Kavanův asistent létal po světě do exotických krajin a cítil se u toho jako génius všech podvodníků v okolí, když ty všechny podvodnické hrátky začaly už v devatenácti, kdy se dotyčný muž vydával za asistenta Hany Marvanové, až to všechno skončilo „hrátkami“ na vedoucího kanceláře, mluvčího a asistenta tehdejšího předsedy Valného shromáždění OSN Jana Kavana s letadly do celého světa. Kdyby to tenkrát nad Indií neprasklo cestou do Srí Lanky a Lidovky o tom všem jako první nenapsaly, možná by podvodníček jel nadále v tom, co umí, tedy v podvodech i pokusech žít na účet někoho jiného, třeba daňových poplatníků.

Lukáš Kohout desetkrát čelící u soudu spravedlnosti, muž, který dokonce podvedl podle informací Aktuálně.cz svou vlastní matku, na sociálních sítích dává najevo svou náklonnost k TOP 09. Někdo by si dokonce mohl naivně myslet, že když má mladík v saku topácké barvičky okolo, má se stranou něco společného…je snad členem TOP 09, což nepochybně není nejen v předvolebním období pro TOPku vůbec dobré.

Do politiky se Lukáš Kohout pokouší dostat neúspěšně mnohokrát. Při volbách do Evropského parlamentu, kdy kandidoval za Aktiv nezávislých občanů za Ústecký kraj dokonce lhal, když na propagačním materiálu tvrdil, že ho podporuje Čechomor.

Ïnu, když nevyšly účasti na protiromských demonstracích, nezabrala ani hra na prohlášení Jaroslava Foldyny z ČSSD, Jana Zahradila z ODS nebo známého blogera Jana Koliáše vytvářející dojem, že se jedná o prohlášení Lukáše Kohouta, potom nezbývá nic jiného, než zneužití dobrého jména všem známého hudebního tělesa, které ve skutečnosti vůbec netušilo, že je dáváno do blízkosti mnohonásobně odsouzeného lháře s flastry na trestním rejstříku. Určitě by se Lukáši Kohoutovi líbilo, kdyby mohl být dáván do blízkosti parlamentní strany jako je třeba TOPka…možná by si při takové blízkosti vzpomněl na to, jak se po příchodu do Prahy vetřel mezi liberální US-DEU, ve které získal s největší pravděpodobností od některého z poslanců přístup i do parlamentního klubu US-DEU i neveřejných parlamentních prostor, ve kterých se pohyboval, jako kdyby byl asistentem některého ze zákonodárců.

Nakonec zbývá jen věřit, že snad v TOP 09 mají dobré kontrolní mechanismy a nedovolí podvodníčkovi Lukáši Kohoutovi exhibovat v jejich trikotu, protože človíček kdysi vyvolávající konflikty na demo ultrapravice z Národní strany a Vandasových xenofobů, odsouzený podvodník, lhář skutečně do TOP 09, ani jiné demokratické strany nepatří.

Reklama