Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

Lenka Tarabová rozšiřuje odkaz na antisemitismem střižený, hoaxy a dezinformacemi přeplněný dokument

Lenka Tarabová, jak se někomu může na první pohled zdát, je typickým představitelem covid dezinformační scény, kdy jedno košilaté vyjádření střídá další, hlavně, že na sociálních sítích několik milovníků nepravd  odsouhlasí odpor k očkování a pár absolventů vysoké školy života projeví lásku k nepravdivým tvrzením, nad kterými soudně přemýšlející člověk nevěřícně zakroutí hlavou, že i takové ptákovině věří dospělák v éře internetu, kdy pravdu založenou na faktech můžete odhalit během vteřiny, pokud si nemyslíte, že Parlamentní listy, Sputnik, nebo jiná žumpoidní  oblast dezinfo plátků je tím správným místečkem, odkud byste měli čerpat nějaké informace.

Covid dezinformační období nemající problém naskočit na špek čínským a ruským dezinformačním kampaním odhaluje nakrásno povahu mnoha lhářů nestydatě sepisujících příspěvky o tom, že žádná pandemie není, rouška zabijí a vakcíny mění DNA našince, který si pak nemůže dát svůj oblíbený lahváč na růžku, protože se stal obětí Nového světového řádu vyvražďování obyvatel planety.

Někteří se od popíračských covid příspěvků přesunuli mnohem dál, než možná sami na začátku doufali. Podporují hulvátské výpravy k domům bytů politiků, zatímco pomaličku a polehoučku rozvíjejí další flastenecký šlágr o celosvětovém spiknutí opírající se o antisemitismus, antisemitská díla i antisemitské autory. Hydra ožívá, absolvent vysoké školy života tu tam žasne „jak to ti židé mají vymyšlené“ a tvůrce, rozšiřovatel odkazů na antisemitský brak s antisemitskými příběhy si možná nad tím vším mne ručičky, jak nad věcí vyzrál a získává větší popularitu ve skupinkách třeba o tisíci virtuálech jinak neochotných v realitě udělat cokoli na podporu dezinformátora i jím podporované, organizované akce.

Tak třeba taková Lenka Tarabová z facebookové skupinky Občanská neposlušnost, která si možná v časech, kdy byla pozvána i do České televize, myslela, že prolomila ledy a stane se z ní mediální tvář pravdy o tom, jak zlé jsou roušky a slova o covid pandemii  jsou výmyslem, protože všechno pronesené ústy facebookové aktivistky z Liberce je skálopevnou pravdou, o které není třeba jakkoli diskutovat.

Éterem sviští totální bláboly, zatímco si Lenka Tarabová připíná žlutou šesticípou hvězdu s nápisem Neočkovaný, snad aby tím vyvolala rozruch a poprvé se svou nechutnou, oběti holokaustu dehonestující performací veřejně blondýna ze severu Čech dotýká tématiky Židů, jako kdyby snad neočkovaný měl skončit v plynové komoře, koncentračních táborech, nebo snad transportech smrti. Byl to první z mnoha záchvěvů nechutnosti české covid dezinformační scény. Co všechno jsou lháři z netu ochotni udělat, aby na sebe upoutali pozornost? Obávám se, že dno nezná v obecné rovině hranic.

Den jde za dnem, týden za týdnem, měsíc za měsícem, jeden košilatý příspěvek následuje další, až se samotná paní Tarabová pomalu ale jistě téměř dotýká antisemitských luhů a hájů, když svým virtuálním přátelům nabízí odkazy na český textový přepis „videodokumentu“ Pád Kabaly – Konec světa tak, jak ho známe“ od Janet Ossebaardové, který od svého vzniku v roce 2020 zaznamenal úspěch hlavně mezi dezinformační, antisemitskou scénou, která 178 minut trvající mix antisemitismem střižených žvástů rozdělila do několika částí a opatřila jej titulky v národních jazycích.

Ty české údajně vytvořil David Formánek(český přepis videodoblábolu Ossebaardové Formánek zveřejňuje na dezinfo webu otevrisvoumysl.cz)  a z těchto slovně upravených titulků vychází pédéefko, které Tarabová skrze odkaz na svém profilu nabízí a který možná sama dostala od fejspřítelkyně Perlíkové. To už rovnou roztodivná, ve videích nakrknutě vypadající Tarabová může na svém profilu sdílet odkazy na Protokoly sionských mudrců a vyjde to nastejno.

Pravda, v článku zmiňovaný antisemitský mix nesmyslů v českém prostředí v audioformě rozšiřovalo předtím například Kapalovo internetové obývákové rádijko a řada dalších, 

nicméně to samo o sobě není omluvenkou pro Lenku Tarabovou,  u které to hláškou „MNOZÍ STÁLE JEŠTĚ NECHÁPOU, CO SE S TÍMTO SVĚTEM DĚJE A PROČ JSME SE OCITLI V TÉTO ŠÍLENÉ COVIDÍ HYSTERII.“ vypadá, jako kdyby samotná Lenka Tarabová věřila, že za událostmi na tomto světě nestojí nikdo jiný, než Židé a kabala s dalšími skupinami lidí uváděnými v antisemitismem nabušeném braku autorky, kterou sama jmenovaná blondýna z „homevideí“ označuje za talentovanou grafičku.

Jak zajímavé…čecháčkovský antisemita určitě zaplesá, nevědomý absolvent vysoké školy života napíše „Mají to dobře vymyšlený, to se musí uznat. Moje rok stará myšlenka, o co tady jde, se mi potvrzuje..“ , takže všichni mohou být nakonec spokojenými, protože v dokumentu, jeho videoverzi i textovém přepisu, nalezne cílovka vše, po čem touží. Například lži o požárech v Kalifornii a vinících, žvásty o rtuti ve vakcínách, příběhy o chemtrails, nesmysly o sběru orgánů, pohádky o podprahových zprávách v dětských filmech i animácích, totální pitomosti o plazech a satanských symbolech na vatikánských budovách, demagogii o pádu letadel v září 2011 v USA, podpultové příběhy o špehujících mobilech, televizích, otravách jídel společnostmi Monsanto/Bayer, totální nepravdy o umělých virech a řadu dalších ptákovin, ve kterých se uvidí třeba i fanoušek hashtagu #antisoros….a zkuste si domyslet, kdo všechno za tohle může…nadpis to dopředu říká…

Alespoň Lenka Tarabová dává najevo, v jaké zrůdnosti věří, protože jinak by to celé nenasdílela, nebo ne? Jo, a kdyby se našel editor, má Tarabové napsat v soukromé zprávě a snad i ona se postará o vydání pédéefka v trošku jiném, přívětivějším podání na papíru s deskami…alespoň tak na první dobrou vypadá část příspěvku v článku zmiňované osůbky. 

Jako bonus Lenka Tarabová 24. května 2021 krátce před půlnocí nabízí odkaz na druhou sérii Pádů Kabaly. Po kliknutí se dostanete na cloudové uložiště souborů, kde se nachází spoustu pochybného materiálu: „web mega.nz vznikl záhy poté, co soud zrušil megaupload.com, protože se na něm nacházelo mnoho věcí porušujících nejen autorská práva. Prakticky velmi podobný obsah se nalézá také na mega.nz

Odkaz nasdílený na facebookové zdi Tarabové má po rozkliknutí jasno. Titulek textovou verzi ve zkratce shrnul do věty: „Kdo skutečně vládne světu„. A přesně tuhle podpultovku touží poznat každý flastenec tu tam ujíždějící na zvěstech o NWO, židozednářích a zlořádném Západu, tak proč ho nenasdílet, když na internetech musíte dbát o co nejširší pole působnosti. A stojí za to skutečně těch 29 sdílení se čtrnácti komentáři, nebo 24 sdílení s osmi komentáři v případě prvního zveřejnění odkazu na profilu Tarabové?

Až se z toho soudně uvažujícímu člověku dělá zle. Vedle nesmyslů o covidu, polopravdách o rouškách, respirátorech i očkování se tísní ve velmi blízké vzdálenosti hydra zvaná antisemitismus, kterou rozhodně ve videodokumentu, ani v textových přepisech nemůžete přehlédnout, minimálně pohledem na název, kterým jsou dokumenty prezentovány.

Samotná Tarabová sice přímo nerozšiřuje antisemitské názory, ale odkazem na ně de facto poukazuje…a kdyby přeci jenom někdo něco namítal, tak se paní z profilu vymluví, že souhlasí s jednotlivostmi a ne třeba se závěrem s tou kabalou…jde přeci o výcuc teorií, ve které průměrný dezinformátor věří a které se mu libí, o kterých covid odpůrce tu tam uvažuje, protože je svoboda slova, že jo….prostě klasika výmluv, keců plných kliček, jak tomu častokrát bývá, protože samotný antisemitismus není jako natvrdo vyřčené slovíčko i mezi flastenci vítaným, přestože antisemitské názory jsou minimálně flastenci tolerovány, občas i propagovány…tím ovšem ani omylem neříkám, že kdokoli v článku zmiňovaný je antisemitou.

Ale sdílení antisemitismem šmrncnutého braku plného zhovadilostí a nepravdivých teorií…to určitě není minimálně na metál v každé slušné, demokraticky uvažující společnosti.

Reklama