Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

Hnutí občanské nespokojenosti je pouze slepencem dezinformátorů, kde u mikráku promlouvají také lidé z extrémistické scény

Zapsaný spolek Hnutí občanské nespokojenosti(HON) je vším možným, nikoli však demokratickou organizací usilující o boj za podnikatele sužované mnohdy nesmyslnými proticovidovými opatřeními. Na HONáckých demonstracích jsou k vidění dezinformátoři, představitelé krajní pravice, prokremelští příštěpkáři Putinovy dezinformační scény promlouvající k přítomným naivkům, kterým je nejspíš jedno, kdo k nim promlouvá, pokud dostanou ve slovních ekvilibristikách přesně to, co očekávají.

Je to vskutku prapodivná podívaná…vzduchem prolétávají dezinformace, staří známí z radikální scény vylézají na improvizovaná pódia, v pozvánkách na Facebooku létají jména z prokremelských luhů a hájů, jako je třeba Obrtel, který nakonec nedorazil, vymyslel si cool příhodu, nechybí dezinformátor Žaloudík, dezinformátor Rajský

Svatoš – známý dezinformátor z Youtubu cupitající si v blízkosti Norberta Naxery i Jiřího Černohorského se představuje jako ten z HONu, zatímco v pozadí se hlásí samotný Naxera jako jeden z organizátorů demonstrování proti vládním opatřením, aby všechno tohle podivné divadélko nestrážil nikdo jiný, než xenofobové z Československé vlastenecké gardy nezaměnitelné především osobní přítomností Porubčana se lvíčkem na ruce.

Konspirátorsko-dezinformační Hnutí občanské nespokojenosti mě osobně tím, co předvádí myšlenkami přivádí k dění v sousedním Německu, kde místní krajní pravice zneužívá covid, vládní opatření a odpor mnoha lidí k těmto opatřením pro infiltraci radikálů, xenofobů, představitelů krajní pravice hlouběji do srdce společnosti jako těch, co se zastávají „obyčejných“ lidí před zlořádnými celosvětovými globalisty, vládou i vším tím, na co si člověk vzpomene v ideově rudohnědých zákoutích sociálních sítí.

Extrémisté to zkouší…vláda nevede žádnou kampaň proti dezinformacím, a tak je veřejný prostor zasypávaný podivnostmi, kdy se člověk nestačí divit. Hnutí občanské nespokojenosti spolupracuje s dezinformátorkou Lenkou Tarabovou a jejím hnutím Občanská neposlušnost. Nenávistná rétorika vyhrožující politikům je střídána řečmi o tom, že koronavirus a pandemie jsou přesně takové, jak se povídá v konspiračních skupinách. Teorie Lenky Tarabové jsou vskutku podivné, ale co byste chtěli od člověka, který s veškerou vážností ve tváři a radikální ostrou dikcí ve slovech říká, „že do čela států jsou dosazováni pedofilové se satanistickými sklony“. A samozřejmě, v neposlední chvilce nechybí pohádky o iluminátech, snad aby si absolvent vysoké školy života připadal jako v ráji.

Vůbec bych se nepodivoval nad tím, kdyby byl spolek Hnutí občanské nespokojenosti uvedený taktéž ve výroční zprávě o extrémismu, protože extrémisté starší i novější jsou na jejich akcích k vidění.  Například jednu z demonstrací oficiálně nahlásil zakladatel Hnutí občanské Nespokojenosti (HON) Ivan Sochor, herec vedlejších rolí a roliček v seriálech a reklamách, ovšem na sociálních sítích se jako organizátoři prsili lidé stojící za webem hooligans.cz. U mikrofonu se vystřídal Daniel Landa agitující svůj Blanický manifest, nechyběl ani prokremelský a v neposlední době také covid dezinformátor Černohorský…oh, jaká přehlídka demokratů, jen co pohledět.

Je neskutečně úsměvné, když pohrobkové z DSSS, lidé kolem neonacisty Pavla Matějného na demonstraci HONu volají po boji s diktaturou, zatímco demokracii za tu diktaturu považují, přestože velmi rádi využívají výdobytků demokratického zřízení. Kolem Hnutí občanské nespokojenosti se pohybuje také další obskurní slepenec na sociálních sítích známý pod názvem „Kreativní převrat“ Stojí za ním Tarabová s Trčkou, jehož facebookový účet byl nedávno pro porušování zásad smazán, podobně jako dříve byla smazána facebooková skupina „Kreativní převrat, protože agresivita, s jakou se vyjadřovala, byla opravdu děsná. Neregistrovaný počin dezinformátorů se snažil, ale třeba takové vyvolání stávky studentů milovníkům konspirací vůbec nevyšlo.

Zkrátka, HON a lidé kolem něj by rádi možná napodobili směr z Německa, ale tisícové demonstrace nepřicházejí, i když o nich účastníci hlasitě sní, dezinformují úsměvně svou komunitu o tom, že na té a oné demonstraci svolané HONem byly tisíce, zatímco tam v nejnabušenější okamžik byly stovky účastníků ochotných třeba se přidat ke zvoláním „Čechy Čechům“ a podobným zvrhlostem, které se na demonstraci udály.

Ve zkratce se dá říct, že Hnutí občanské nespokojenosti zkouší hru na anticovidové a protivládní demonstrace, ale ani dezinformacemi jim to moc nevychází.

Reklama