Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

Chcípl PES má transparentní účet vedený na spolek Čiperkov a Biksadský drží palce na boj s židozednáři a Novým světovým řádem

O facebookové iniciativě Chcípl PES jsem toho napsal na mém blogu mnohé. Rádoby aktivisté, osůbky, na jejichž akcích jsou k vidění další představitelé krajně pravicové scény touží po politice, zatímco si hrají na pseudopartajníky objíždějící jednotlivé rádoby odbojné restaurace, které se v rámci nastoupeného směru přemalovávají na agitační střediska s počmáranými vlajkami i peticemi k podepsání. Jak vlastenecké a dokonale zodpovědné…tady si covid asi sbalí sakypaky a zapomene na milovníky piva, hospodského jídla…to je přeci předem všem jasné. A pokud se přeci jenom něco stane, můžete se podívat na zneuctěnou a protizákonně ozdobenou státní vlajku, to vám určitě udělá dobře i na duši s covidem v těle…pokud nákazu přežijete, nebo pokud všechno zdoláte bez dlouhodobých následků na rovině zdravotní i psychické.

Být odpůrcem vládních opatření je přeci sexy…celkově tím kopírujete dění v sousedním Německu, kde se ultrapravice, odpůrci vládních anticovidových opatření, dezinformátoři s dalšími rudohnědě smýšlejícími spojují v občanské iniciativy postupně se přetvářející na politické projekty jednoúčelových aktovek. I tam jsou k vidění počmárané německé zástavy doprovázené osůbkami z radikální scény, kteří v PEGIDě a podobných subjektech nic nedokázali, přesto se v novém kabátku snaží „přiživit“ na atmosféře podporované nejen Kremlem a jeho dezinformačními kanály, jímž slouží jako věrní lokajové kdejací internetoví „kecalové“ svého času se pokoušející o úspěch na poli ultranacionálních mámení usilujících například o sbližování s těmi známějšími tvářemi, což mnohdy skončilo neúspěchem i přes ruskou podporu některých projektů, jako byl svého času ten Le Penové.

Za typický příklad by mohla svým způsobem sloužit iniciativa Chcípl PES, o které jsem napsal na mém blogu již několik článků, protože si myslím, že je třeba poukazovat na to, kým ti jednotliví představitelé byli, jaké mají názory, protože je to zkrátka správné. Například takový Janeček, Olbert s Biksadským…televize Prima s dalšími médii dává ve zpravodajských relacích prostor Janečkovým a Olbertovým „exhibicím“, zatímco mi v mysli rezonují obrázky ze setkání Janečka s Lepenovou v Praze

Zdroj: soukromý archiv; Janeček je vpravo

společně s pokusy o navázání spolupráce s antisemitovým politickým hnutím Národní demokracie, jež míval na svých kandidátkách neonacisty, nebo přinejmenším osůbky známé z ideově nahnědlé politické scény

Zdroj: Internet

a v neposlední řadě nesmím zapomenout na partajní plakátky Janečkovy, dnes již neexistující OK strany dávající najevo světu, zejména ultranacionalistům svou ochotu stát se součástí vlhkých snů Le Penové o Evropě svobodných národů, kde zřejmě diakritika nad česky typickými písmeny nehraje roli, přestože jsou ústa, zejména klávesnice plná češství, ochrany českých národních zájmů i příklonů k nejrůznějším xenofobním a značně zjednodušujícím, budoucnost pohřbívajícím řešením, protože cílovka na víc nestačí a tak proč by se měl někdo více snažit, když stejně tato rétorika nezaznamená příliš mnoho úspěchů.

Zdroj: internet

Kdyby existoval nějaký stroj času a Janeček nyní zkoušel místo jednoúčelovky na odbojné restaurace ono sbratřování s xenofoby, zcela jistě by získal daleko větší ohlas, než jaký mu náležel sedm, osm, devět let před tím vším. Janečkova jednoúčelovka, ochota vylézt po zádech naivity flastenců i těch, co nesnášejí Andreje Babiše s vládními proticovidovými opatřeními se střetává se stejnými choutkami podobně naložených, a tak není divu, že další facebookoví a zejména ulhaní jednoúčelovkáři z Manifestu.cz píší na sociálních sítích cosi o tom, že je Chcípl PES kopíruje,

zatímco kdesi ve virtualitě zcela nepochybně čeká lítý boj o finanční příspěvky flastenců ochotných přispět nějakou tou kačkou na chod politického projektu podivínů dojíždějících na jednoúčelový význam, který jako bublina splaskne s koncem pandemie i jednotlivých vládních opatření, jejichž význam skutečně z věci logiky mnohdy ztrácí smysl, zvláště, když ho nenalézá neodborná veřejnost sem tam usedající na dezinformace prokremelské scény usilující o ideový prodej Sputniku V rovnou do obýváků českých, moravských, slezských a vůbec evropských domácností, i když Sputnik V nebyl v Evropské unii povolen a samotné Rusko ho nemá dostatek k naočkování vlastních obyvatel.

Předvolební boj covidových dezinformátorů bude bezpochyby zajímavý…i proto by média neměla brát na lehkou váhu minulost jednotlivých aktérů, o které by si demokraticky smýšlející společnost neměla opřít ani kolo. Nemělo by chybět poukázání na Olbertovo plackobraní ze Šeberáku objíždějícího Česko s rakví a přiloženou peticí, protože aktivity těch, co vydávají jednotlivé „ozdůbky“ na hrudi jsou velmi potenciálně nebezpečné a demokracii ohrožující.  

Jen připomínám, že placku s nápisem „Občan v Odporu“ nechal kdysi udělat prokremelský ultranacionalista Pavel Matějka na setkání ultranacionalistů a rasistů na Slapech, takže ideová vějička vede přesně do takových vod, ve kterých by česká společnost neměla být ani náhodou a které by veřejnost neměla podporovat, i když s opatřeními vlády, lockdownem nesouhlasí.

Podobně prokremelský nádech má i ona žlutá placka HONu, tedy Hnutí občanské nespokojenosti, které se bez problémů klidně dozná ke spolupráci s prokremelskou dezinformačně laděnou televizí Sputnik, protože takové přiznáníčko neodebere jednoúčelovkářům žádné hlasy, protože přesně takoví o ně mají zájem a přesně takovým nevadí zesměšňování obětí nacistické zlovůle žlutou hvězdou s nápisem „Neočkovaný“.

Aby toho nebylo málo, třetí osůbka v soukolí Chcípl PES, David Biksadský mající na starost ve zmiňované iniciativě kontakt pro média a asociace na mě vytváří po zhlédnutí přiloženého videa, že mu hrůzostrašné a naprosto pošahané výrazy jako „židobolševíci, Nový světový řád“ nejsou zrovna příliš vzdálenými, když dotyčnému přeje, aby dělal všechno co může v boji proti Novému světovému řádu, židobolševikům, jak je patrné z online vysílání Libora Malého, z jehož zdi pochází videoscreenshot s reakcí Biksadského.

K takovým lidem opravdu patří sousloví „Svoboda & Zodpovědnost“ nacházející se na grafice facebookových účtů iniciativy Chcípl PES… 

tak trochu mi uniká, co je svobodného a zodpovědného na antisemitismem střiženými teoriemi o tom, jak skupinka Židů a zednářů usiluje o co největší vymření lidstva, nebo nastavení takzvaného Nového světového řádu, jež se stal doslova modlou  mnoha čecháčků adorujících nejen rasové, etnické nenávisti, ale také Putinovi a obhajobě Putinových zájmů, nejen v Evropě.

Po tom všem Chcípl PES dostává, podle mého názoru, podivná podobenství, kde Biksadského lednové neveřejné prohlášení na Facebooku o tom, že zakládá neziskovou organizaci zkoumající, kde ve věci covidu a úmrtích, onemocnění je pravda a zda ta zveřejňovaná čísla o počtech mrtvých a nemocných sedí, je tragikomickou hláškou, jejíž trapný obsah si nejspíš uvědomuje i samotný Biksadský, který by jinak 24. ledna 2021 svůj příspěvek neadresoval jen a pouze virtuálním přátelům. Přejete jinému úspěch v boji proti „židozednářům i Novému světovému řádu“, zatímco si ve virtualitě hrajete na odhalovače reality…to zní jako nevydařený vtip. Hlavní je si udělat s Landou dva týdny předtím selfíčko…opět adresované jen a pouze virtuálním přátelům s textem „Makáme“, aby tyto existence věděly, že Biksadský a spol „maká“…o to jde především, protože virtualita si žádá být krmena ideologií…budoucími sliby…třeba vyprávěními o tom, jak jako koordinátor drží službu u telefonu do půlnoci, kdyby někam  přišla policie na takzvané rebelující hospodské, jako kdyby Biksadský pro tyto frustrované podnikatele představoval nějakou naději.

Inu, když jste v potížích, někdy vám stačí hry na „revoluce“, řeči o otrocích a nelegálních odborech, které zastává nějaká facebooková iniciativa, aniž byste si v krátkozrakosti všimli, že svým počínáním dáváte prostor lidem známým z radikální scény jako je třeba Janeček z Malého Janka, který kdysi chtěl coby radní tábory pro pražské bezďáky za Prahou.

Zajímavý je také pohled na transparentní účet iniciativy Chcípl PES, která chce být politickým hnutím s názvem „Politické hnutí Otevřeme Česko – Chcípl Pes„, zatímco transparentní účet je u České spořitelny vedený  na zapsaný spolek Čiperkov zabývající se zkvalitňováním pracovního a rodinného života členů a veřejnosti, na smysluplné využívání volného času, na edukaci a získávání dovedností napříč obory a tématy, jak říká popisek ve spolkovém rejstříku.  Jediným členem zmiňovaného zapsaného spolku je  Jan Kváš, který spolek založil 22. 5. 2018. 

Finančních příspěvků se na transparentním účtu od 17. 12. 2020 do 19. 2. 2021 sešlo několik desítek…tak si říkám, kolik z těch peněz uvidí uzavřené podniky, jejich majitelé a kolik jich skončí na organizaci demonstrací, tvorbě propagačních materiálů a dostanou se všechny peníze skutečně iniciativě Chcípl PES, nebo poslouží také zapsanému spolku Čiperkov? V tom mám trošku chaos.

Transparentní účet byl založený 26. 3. 2020. 2. 4. 2020 Jiří Janeček, hlavní osoba z iniciativy Chcípl PES vkládá na účet 1 000 korun. Předtím na účet jedna žena poslala tisícovku. Počáteční tisícovkový příběh je docela zajímavý a komický zároveň. Jedna tisícovka je vrácena jako omylem zaslaný příspěvek, další tisícovka je 14. 9. 2020 vrácena jako půjčka…tak mě napadá, je Janečkův příspěvek kýženou půjčkou? A půjčkou na co…spolek Čiperkov neměl peníze na založení transparentního účtu, nebo jiné poplatky, a tak od Janečka dostal v článku zmiňované finance? To není ze zápisu jasné.

17. 12. 2020 se na transparentním účtu zapsaného spolku Čiperkov poprvé objevuje tisícovka s popisem „Pomoc pro restauraci která to budepotřebovat“. 5. 2. 2021 bylo z účtu vybráno/převedeno bez udání účelu vybrání/převedení nejvíce peněz ve výši 90 000 korun. Není tedy jasné, na co byly finance využity…alespoň to není zřejmé při pohledu na transparentní účet. Ve stejný den bylo 35 000 použito na propagační materiály…15 000 stál programátor, nejspíš webovky – ale jaké…to není jasné…nejspíš iniciativy Chcípl PES…13 310 stály vesty a 24. 1. 2021 je opět bez uvedení účelu použití vybráno/převedeno 15 000 korun…bez účelu použití je 16. 1. 2021 na transparentním účtu také výběr/převod 40 000 korun.

Zapsaný spolek Čiperkov skrze Jana Kváše nemá k Jiřímu Janečkovi daleko. Kváš totiž do 24. 11. 2020 působil jako společník ve firmě Naše pivnice, kde byl Jiří Janeček jednatelem. Jan Kváš je také jednatelem v Janečkově restauraci Malý Janek.

Takže ve výsledku se dá říct, že Janeček v rámci iniciativy Chcípl PES využívá zapsaný spolek společníka jako transparentní účet pro „aktivistické“ aktivity sebe a svých „kolegů“ v rámci facebookové iniciativy, kterou si oblíbilo mnoho netových kecalů i prokremelských aktivistů, jako jsou ti z prokremelské internetové televize Raptor TV, jejíž pseudonovináři  akce Chcípl PES přenášeli v živém vysílání na Facebooku.

Reklama