Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

Černohorskému zaregistrovali politické hnutí. Setkání fanoušků Občanského hnutí zorganizoval ve Znojmě bývalý předseda místní Dělnické strany

20. října 2020 jsem na blogu Respektu psal článek o tom, jak prokremelští dezinformátoři, autoři mnoha konspirací a košilatých příběhů o Novém světovém řádu, nebezpečných 5G sítích a zlořádném očkování touží po založení nového politického hnutí, protože se jim zachtělo po politickém angažmá, když to Jiřímu Černohorskému nevyšlo v minulosti mnohokrát a projekty napodobující americký dezinformační web infowarsů nejsou tak frekventovanými, jak by si Krejčí býval byl přál.

Sice to předsedovi občanského spolku Čest, Svoboda, Respekt nevyšlo s „louděním“ pětistovky od svých virtuálních přátel na demonstraci před Úřadem vlády ČR, dokonce ani s kandidátkou do europarlamentu, zato nyní ukřičenec z auta vidí svou příležitost v rámci projektu flasteneckého hnutí, jehož vlhkému snu na konci jinak nezáživného příběhu vévodí choutky po tom přečůrat SPD jako vůdčí hnutí přinášející našinci z obýváku běžně rozesílajícímu dezinformační materiály internetem jako o život naději na ultranacionalistický stát orientovaný na Východ Putinově diktatuře, když už se ten Jirka z Brna zná s ruským rozvědčíkem v médiích spojovaným s ricinem v kufříku.

Ale co…Jiří Černohorský své dluhy splácet nehodlá, jak doznal na konci května 2020 v jednom svém videu,

tak potom nějaká pseudopolitická kariéra se vzdušnými zámky o stovkách, minimálně desítkách tisíců podporovatelů pro politické hnutí je jenom nepodstatným detailem v kakofoniii dezinformačních zpráviček, které zde zmiňovaný bývalý taxikář i tesař na sociálních sítích trousí třeba o Istanbulské úmluvě, Evropské unii, nebo covidu, jak má poslední dobou ve zvyku za spolupráce s dezinformátorskou klakou kolem Jany Peterkové, Krejčího a dalších.

Jak bezradnost a naštvanost Jiřího Černohorského stoupá, je mužík původem z Brna schopný klidně na sociálních sítích vyzývat k věšení těch, které se ideově rozhodl zneužít pro své chvilkové stoupání po rudohnědých hájích, v nichž by autor mnoha videokřiků z auta nechtěl být nikým jiným, než uznávaným vůdcem pokleslých, ve skutečnosti neexistujících davů.

Politické hnutí ještě neexistovalo, ale na internetu vystupuje Natálie Ertlová jako jeho mluvčí, zatímco Krejčí s dalšími protlačuje sběr hlasů na dezinformačních demonstracích, ultranacionalistických setkáních…Jiří Černohorský chce být opět morálním vzorem, nabízí politické hnutí, jež ani neví co bude mít v politickém programu, zato nabízí členům ošatku populismu opentlovanou slibem, že v tom novém občanském hnutí budou mít veškerou moc členové, kteří budou o všem rozhodovat a kteří budou případné poslance hnutí úkolovat….na hru o tzv. přímé demokracii ještě stále se zmenšující stádečko naivků slyší, tak proč toho nevyužít, že?

Politické hnutí ještě začátkem října doznává, že nemá peníze, prosí o příspěvky, nemají ani šest tisíc korun na pořízení hostingu a chtěli by být hybnou silou domácího ultranacionalismu v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky…to je neskutečně vtipné.

Nicméně i tak se aktérům podařilo sesbírat tisícovku hlasů a Ministerstvo vnitra České republiky je 28. prosince 2020 zaregistrovalo jako politické hnutí i s virtuální adresou na Korunní 2569/108G v Praze, kde sídlí hned několik firem na virtuální adrese. Smolíka pacholíka má ten, kdo by chtěl partaj osobně navštívit bez předchozí domluvy, protože stálá fyzická adresa neexistuje. Virtuální projekt virtuálních lží s dezinformátory některými ideově souznícími s Kremlem toužícími po úspěchu je teoreticky odstartován, i když ještě není jisté, zda vůbec bude žít a nestane se jepičím střípkem v další mozaice snah „podivínů“ z těch internetů jinak radujících se, pokud na jimi organizované demonstraci je víc jak třicet lidí ochotných skandovat hesla nenávisti podle zadání svolavatelů.

V den registrace se ve Znojmě setkali v pivnici U Dvou volů příznivci Občanského hnutí…až by se s trochou nadsázky a smyslu pro pokleslejší druh humoru dalo říct, jak ten název hospůdky je pro takové setkání vševypovídající…místní pseudoorganizaci hnutí vede dlouholetý aktivista, vnitřní potížista DSSS a bývalý předseda Vandasovy partaje ve Znojmě Rudolf Pikola projevující se na sociálních sítích například tím, že vyvěsil fotografie nacistického zločince Rudolfa Hesse na jednom ze svých profilů.

Už to samo o sobě cosi vypovídá o nekvalitách nabízeného projektu, když jeho součástí jsou takoví lidé známí především z krajně pravicové scény blízké té neonacistické, kdy Pikolovi bývalí spolustraníci měli neonacistické tetování na ruce. Až to vypadá, že se Jiří Černohorský navrací do svých začátků, kdy jako poblouzněný hulákal do megafonu na demonstraci Dělnické mládeže, na kterou párkrát s takovou láskou vzpomínal. Ti vnímavější si možná matně vzpomenou na kauzu z roku 2009, kdy byl Rudolf Pikola z práce ochrankáře v Kauflandu prý odejit poté, co byl přistižen se zbožím, za které zřejmě nezaplatil, jak hlásá titulka článku na Deníku.cz.

Občanské hnutí přináší staré tváře z prokremelsky orientované krajně pravicové Holešovské výzvy, kdy je v popředí Jiří Bezák s mikinou  socialistického Československa, zatímco vedle něj sedí Pikola i Černohorský…

To je vskutku podivný pelmel, až by někdo mohl prohlásit, že mu ta sedánka připomíná rudohnědé luhy a háje, které chce Černohorský a spol spojovat ve jménu politiky nenávisti, která je v nedbalkách viditelná na zdech sociálních sítí přítomných pánů. Do trojice nechybí Ivo Osovský, kdyby neútočil českou státní vlajkou na těžkooděnce, vlajka mu pak nebyla jiným demonstrantem sebrána a kdyby nevznikla ikonická fotka před policejním autem s klečícím Osovským, nebyl by býval tento vousáč hostem nejrůznějších minisetkání krajně pravicových radikálů, ultranacionalistů a dalších hračičků s dezinformacemi ochotných naslouchat příběhům o tom co jak Jirka Černohorský dělal a co si myslí Bezák, o kterém nebylo hodně dlouho slyšet, pokud nebyl k zahlédnutí na některé z akcí projevujících čest Putinovým Nočním vlkům.

V nepočetném sálku, ve kterém nebylo ani dvacet zájemců,  byli k zahlédnutí tvářičky blízké Pikolova okolí, kterého kdyby nebylo, nemohl by se Černohorský zubit na přítomné jako ten důležitý, který sice o novém občanském hnutí nic moc neřekne, zato přítomným sdělí, proč onehdá chtěl kandidovat do europarlamentu. To je určitě megadůležité. Pohledem na složení Občanského hnutí je jasné, že se jedná o jedince mající blízko k Vandasově partaji, hooligans i milovníky prokremelské tóniny sehrávající totální doják nad tím, jak ti „demokraté“ odstranili sochu Koněva.

Zkrátka…trapnohra se odehrává, Černohorský s Krejčím toho ještě hodně napovídají, Osovský si bude nějaký čas hrát na hrdinu, velkého vlastence, až opět u voleb bude jasné, že Občanské hnutí se zkratkou OH zahyne na nezájmu, nízkém počtu hlasů a nedivil bych se, pokud by partajníci nesplnili všechny náležitosti dané zákonem, pokud by zapomněli vykázat údaje o hospodaření, když ani spolek Čest, Svoboda, Respekt nemá v elektronické verzi v rejstříku přítomné všechny dokumenty, které vyžaduje litera zákona.

Reklama