Reklama
 
Blog | Jiří Hrebenar

Černohorskému byl vedením politického hnutí dezinformátorů odňat přístup k účtu na partajním webu, i když hnutí spoluzakládal. Existují také pochybnosti o volbě vedení

Ani ne před měsícem dezinformátorům, milovníkům hoaxů a nejrůznějších konspiračních teorií na Ministerstvu vnitra České republiky zaregistrovali politické hnutí. Hned od začátku bylo nadmíru jasné, o jaký „podnik“ jde. Autoři mnoha konspirací a košilatých příběhů o Novém světovém řádu, nebezpečných 5G sítích, zlořádném očkování i pohádek o nebeské říši strýčka Putina ve Znojmě v režii bývalého předsedy znojemské pobočky Vandasovy DSSS zorganizovali setkání se sympatizanty, aby si zde popovídali o všem možném, jen ne o partajních záležitostech, nebo nedej bože o programu, cílech a dalších záležitostech, kterými by se politické hnutí mělo ubírat.

O setkání jsem napsal na mém blogu článek. Od té doby uteklo mnoho vody…partajníci si hrají na zakládání oblastních buněk, vznikají na sociálních sítích skupinky se stranickou barvou…existuje transparentní i netransparentní účet(účty u FIO banky jsou tři: jeden na členské příspěvky neveřejný, veřejný pro dary, veřejný pro kampaň do Sněmovny) a partaj se chystá na svůj virtuální sjezd, který se od devíti ráno do devíti večer měl konat včera 21. ledna 2021. Krejčí s Černohorským jsou štěstím bez sebe z demošek konspirátorů a dezinformátorů o počtu několika málo desítek lidí, zatímco další uječená osůbka, Jana Peterková oznamuje, že využije nabídky Krejčího ke vstupu, protože pak v případě uvěznění bude moci požádat o pomoc Putina, běloruského prezidenta, nebo dokonce i Trumpa.

Je to neskutečně vtipné a bizarní zároveň. Ale co byste chtěli od fanoušků více než prapodivných příběhů typu jedna babka povídala. Janička věří Jirkovi i Pavlovi, tak je nejspíš všechno v naprostém pořádku a teoretické těšení se na ovládnutí dezinformační flastenecké scény může alespoň na rovině vlhkých snů a teoretických zákrutů bleskurychle začít, když už se na internetu odehrávající stranická schůze velkolepě označí za „1. Národní sněm„, jako kdyby bylo zájemců až tak moc, že by zaplnili hned dva fotbalové stadiony najednou…

Prozatím před sjezdováním je úřadujícím předsedou Přípravného výboru Pavel Krejčí známý z úsměvného českého klonu amerických infowarsů…členem přípravného výboru není nikdo jiný, než prokremelský a covid dezinformátor Jiří Černohorský, zatímco se na kandidáty do lajny místopředsednických funkcí obrazně řečeno štosují Pavel Mašek, Lukáš Rosinský s Liborem Malým. Zkrátka, když už ta politika není s pevnými body v programu, flastenec se může radovat leda tak z pochodu k domku ministra Blatného s dalšími kousky ani ne čtyřiceti ochotných, tak se alespoň rozdělí funkce, aby vznikl dojem něčeho velkolepého, pokud zrovna nepročítáte info o zákulisním dění, kdy Jiří Černohorský na svém facebookovém profilu zveřejňuje 21. ledna 2021 v 7:54, že nemůže do administrace partajního webu s komentářem „nevím, co bych k tomu ještě dodal„…

správce webu mu nejspíš smazal účet, a tak sny o doposud nezdolané metě politika nejspíš opět skončí nezdarem, dost možná už v přípravné fázi v roli spoluzakladatele politického hnutí, do jehož čela chtěl uječenec kandidovat, zatímco z pórů sociálních sítí prosakují informace o tom, že dotyčného ultranacionála z Brna straníci v partaji, natož ve vedení nechtějí a nabádají Krejčího, aby uřvanému kecalovi neumožnil kandidaturu na onom virtuálním „1. národním sněmu“, kvůli kterému si vedení z transparentního účtu vybralo dvacet tisíc údajně na pořízení sčítacího softwaru nutného pro uspořádání internetového hlasování.

(20 000 korun bylo 19. ledna 2021 skutečně převedeno z transparentního účtu Občanského hnutí určeného na dary na neveřejný účet)

Ještě nic nezačalo, však také naštěstí nic nezačne a počin dezinformátorů, xenofobů potřebuje dvacet tisíc, aby se sčítaly hlasy v hnutí, které pravděpodobně nebude mít ani ne víc jak několik desítek členů ochotných poslat nějaký ten bakšiš na členský příspěvek. V uzavřených skupinách je to vskutku zábavné počtení. Samotný Krejčí ve facebookovém příspěvku určeném jen pro virtuální přátele doznává, že za dvacet tisíc pořídil software na sčítání hlasů, ve veřejně dostupném videu 21. ledna 2021 ve 14:36 zase uvádí, že skutečně dostal žádosti o vyškrtnutí Černohorského a dušuje se, že to neudělá, protože nechce zasahovat mezi rozhádané…nicméně, jak již bylo v článku řečeno, sedm hodin předtím, než Krejčí pověsil na svůj profil dotyčné video, samotný Černohorský se podivuje nad tím, že na partajní web nemůže, protože nejspíš přišel o účet, když není tím autorizovaným a tím pádem schopným vstoupit do svého stranického profilu na stranickém webu hnutí, které spoluzakládal. V přehledu členů na webu je, ale ke svému účtu nemá nejspíš přístup.

Partajní půtky bývají skutečně zábavné. Kolikrát se ten Jiří z Brna s exekucemi v životopise, které odmítá splácet, snažil dostat na politické výsluní a vždy to skončilo komickým závěrem i úsměvnými sliby při cestě za veřejnou funkcí? Pamětníci zajisté vědí a potutelně se pod vousy usmívají, protože tak nějak tuší, že nyní opět domeček z karet padá a s nimi bude po snech o další akci 1000 a jeden statečný, kdy radikál z Moravy požadoval pětistovku za možnost posedávat, polehávat před Úřadem vlády České republiky. Nakonec se přihlásilo osmnáct ochotných a všechno se odpískalo s neúspěchem.

Z videozáběrů komunikace mezi další zakladatelkou Občanského hnutí Markovou a Rosinským jasně vyplývá, že Černohorského ve vedení politického hnutí nechtěla ani samotná Marková, která Rosinskému nabídla kandidátku v hnutí, protože si myslela, že tento muž „Černohorského sesadí“.

Zdroj: https://www.facebook.com/100004729307329/videos/1782735838560709

To je vskutku zajímavé…aby nebylo všem dnům konec, v diskusích uzavřených skupin se objevují příspěvky údajných členů o tom, že Rosinský údajně tyto členy obesílá s pomluvami na Krejčího i Maška, který kandidoval také na místopředsedu. Stěžují si mezi sebou, až tyto příběhy potvrzuje samotný Krejčí ve svém neveřejném příspěvku, kde sice zazní, že by mohl jako předseda přípravného výboru Rosinského vyhodit pro porušení stanov, ale neudělá to. Přikládá screenshoty z transparentního účtu, kde je předmětem sporů nejspíš částka na zakoupení „sčítacího“ programu, kvůli kterému někteří předsedu přípravného výboru obviňují z odklonu peněz, což Krejčí ve svém neveřejném příspěvku odmítá.

To se nám ten příběh o politickém hnutí dezinformátorů a fandů konspiračních teorií krásně zaplétá…software se dal pořídit údajně zdarma a nefunguje…do toho všeho se v diskusích objevují pochybnosti o regulérnosti voleb vedení Občanského hnutí z 21. ledna 2021, kdy si někteří stěžují, že další členové rodiny nemohli hlasovat, že byl započtený i hlas bez tokenu – tedy neověřený hlas, nebo, že někteří nemohli hlasovat vůbec, protože jim systém hlásil, že není možné hlasovat dvakrát, přestože ještě nehlasovali….

Video s komentářem „VOLBY JSOU FALSOVANY?“ zveřejnil na svém facebookovém profilu Rosinský. Je v něm vidět, že mezi členy jsou podivné účty…Marková prý zde má účty dva… Pokud je tohle všechno pravda, možná by se Krejčí a spol měli vystříhat kritiky jakýchkoli voleb, když ani ty svého politického hnutí nedokázali zorganizovat tak, aby nebyly žádné pochybnosti. Každopádně mě samotného uklidňuje, že se naplňuje přesně to, co jsem si od začátku myslel. A sice, že se stejně ti fobici a vypravěči rudohnědých říkánek pohádají, začnou hru na posty a Černohorský opět ostrouhá a spolu s ním i ten zbytek, který stejně ve volbách neuspěje s pár desítkami hlasů, což je jedině dobře. Prokremelskou veteš s xenofobními projevy v Česku opravdu nepotřebujeme.

Reklama